Уникалност на изображенията

Posted on 02.02.2012 in SEO инструменти, SEO оптимизация и бизнес | by

Текстовете с изображения винаги се оценяват по-добре от търсачките. Картинките трябва да са съобразени със съдържанието на страницата, да имат заглавие и да бъдат уникални. Както е известно, за SEO оптимизацията са важни не само уникалните текстове, но и уникалните картинки. Алгоритмите на търсачките са толкова усъвършенствани вече, че улавят лесно различните манипулации на изображенията като например: намален размер, промяна на яркостта, слагане на воден знак, някои обработки на Photoshop и др. 

Дори нещо повече – вече по-малко от 50% от дадена картинка са достатъчни, за да бъде тя разпозната от Гугъл. Наистина не бива да се съмняваме във възможностите на търсачката, след като вече има и такива програми, с които може да открием къде се среща дадено изображение – TinEye. Тази система е напълно безплатна и позволява да проверите дадено изображение за уникалност. Можете да заредите от компютъра или посочите URL адреса на дадена снимка и да видите къде в интернет се използва дори само част от нея.

Едно е сигурно, ако искаме уникални снимки или трябва да вземем фотоапаратите и да снимаме (каквато е официалната позиция на Гугъл), или трябва да експериментираме.

Ще споделя с вас един лесен и бърз начин, чрез който се постига почти 100% уникалност на снимката. Отваряте желаното изображение на Photoshop, избирате Edit-Transform след това избирате Flip Horizontal (Flip Vertikal) и накрая с Rotate я завъртете леко (10 – 15 градуса) наляво или надясно.

Ето и моя експеримент:

Това е оригиналната снимка, взета от сайт за картинки. При проверката за уникалност излизат 9 резултата, на които се среща.

оригинална картинка Същата картинка променена по описания начин е вече 100% уникална.

преобразувана уникална картинкаТози метод, разбира се, не е може да се прилага за всички изображения и особено за тези, които са с текстове. Но ръкавицата е хвърлена и има предизвикателство, а в това се крие тръпката на успеха.

Ще се радвам да споделите и вашия опит в създаването на уникални изображения.

Share Button
TAGS: , , , , ,

2 Responses to “Уникалност на изображенията”

  1. Искам да добавя, че и най-добрият размер за една публикация е 150х150 пиксела. Така поне смятам аз от мои наблюдения.

  2. За съжаление този инструмент за изображенията не работи винаги. Аз опитах с изображенията от моят сайт. Те са си мои и аз съм ги качвала в друга интернет страница, която е създадена много преди тази (http://liliyageorgieva.com/) При тестването излиза, че снимката е уникална и я няма никъде. Това не е вярно, защо аз лично съм я качвала и на други места. В моята професия изображенията са по-важни от текстовете и програми като тази биха били доста полезни. Дано да ги усъвършенстват достатъчно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

https://bestvpncanada.ca/