Семинар за актуалните промени в алгоритъма на Гугъл – Колибри

Posted on 11.10.2013 in SEO новини | by

Изминалата 2012 година беше една от най-бурните за промените в алгоритмите на Гугъл. Появяването на Пингвин ъпдейта през април 2012, повторен в нова версия през октомври 2012, промени тотално визията за линк билдинга. Заедно с няколкото по-незначителни промени в алгоритъма, като EMD – санкциониране по точна ключова дума на домейн, може да се каже, че голяма част от тактиките за успешна оптимизация се промениха коренно.

лекторите на семинара "Новите SEO правила: Ъпдейт Колибри"

На фона на тези бурни промени, на пръв поглед 2013 е относително по-спокойна. Пингвинът продължи да се развива и става все по-интелигентен. Намалява броя на не дотам справедливо наказаните сайтове, като много от леко засегнатите сайтове възвърнаха позициите си. Следвайки някаква неписана „октомврийска“ традиция, на 4 октомври тази година Гугъл официално пуснаха нова вълна на пингвина – версия 2.1. Засегнати бяха по-малък процент сайтове в сравнение с предишните ъпдейти.

И докато за година и половина SEO общността успя доста добре да изучи факторите на пингвин ъпдейта, то за най-новия ъпдейт, наречен Колибри, обявен официално от Гугъл на 26 септември 2013, все още не се знаят големи подробности. Според екипа на Гугъл, Колибри би трябвало да помогне търсенето в Гугъл да стане „по-разговорно“.

Дали наистина това е така, ще се опитат да разяснят някои от най-добрите SEO експерти у нас на предстоящия семинар Новите SEO правила: Ъпдейт Колибри. Семинарът ще се проведе на 30.10.2013 в Интерпред, бул. Драган Цанков 36 и е организиран от Interactive Seminars и СЕОМ. Ще ни очакват лекторите – Огнян Младенов, Васил Тошков, Генадий Воробьов, Димитър Димитров, Калин Василев и специалният гост от Украйна – Олег Саламаха.

Освен най-новите тенденции, свързани с ъпдейт Колибри, на семинара ще бъдат разгледани още няколко актуални теми като SEO одит, наказания в Гугъл, как да покажем бранда си в Гугъл, локално търсене, оптимизация за Яндекс и други. 

Регистрирайте се за семинара с 40% отстъпка

И накрая, добрата новина е, че като партньори на Interactive Seminars ви предлагаме регистрация с 40% отстъпка с промо код w8s. Не пропукайте поредното голямо SEO събитие – и ние ще сме там!

Димитър Стаменов

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *