Проверка за класиране на сайт онлайн

Posted on 23.03.2012 in SEO инструменти, SEO новини | by

Ако даден сайт го няма в първите 70 резултата от търсенето, той на практика е неоткриваем за потребителите, дори и да сте дали огромни суми за изработката му. Много често се натъквам на подобни случаи. Оставам поразена от ефектните флашове и дизайнерски решения, но когато от чисто професионално любопитство проверя как се класира дадения сайт в търсенето на продуктите, които предлага, с учудване установявам, че е извън първите 70. Понякога, сайта е извън първите 500 резултата или въобще извън индекса на Гугъл.

За тази проверка много ми помага новият онлайн инструмент Проверка за класиране на сайт, който предлагаме на сайта SEO визия.

Тъй като анализът стои в основата на всяка SEO оптимизация, подобни SEO инструменти са много полезни. Преди да се започне да се оптимизира даден сайт е необходимо да се направи именно такава проверка на текущото му състояние в класацията. Още по-важно е да се направи тази проверка и за основните му конкуренти.

На всеки следващ етап обаче от оптимизирането, е необходимо да се проследяват промените в класирането, като се отчитат резултатите от свършената работа. Едва когато сайта стигне до първа или втора страница, инструмента става излишен.

Безплатният онлайн инструмент за проверка на класирането на сайт в Гугъл на SEO  визия е напълно уникален за България с възможностите, които предлага: 

 • удобен и опростен за използване
 • проверява 70 резултата за около 20 секунди
 • извежда списък на всички сайтове в класацията
 • няма проблем с домейни, които са на кирилица, както при проверката, така и в резултатите

 На този етап търсенето от един IP адрес е ограничено до 3 заявки на ден за да не се получават проблеми с прекалено много заявки към Гугъл. Поради тази причина се налага и известното забавяне на резултата, тъй като в противен случай ще сработи филтър на Гугъл и инструмента просто ще спре да работи. За тези, които желаят, обаче, ако поставят линк към seovisia.com и ни информират за това, ще получат възможността да търсят до 50 пъти дневно.

С този безплатен SEO инструмент за проверка за класиране на сайт в Гугъл можете не само да следите позициите на собствените ви сайтове, но и тези на конкуренцията. В комбинация с останалите SEO инструменти, като инструментите за проверка на бек линковете, броя линкващи домейни, проверка за възрастта на домейна и други, за мен инструмента за проверка на класирането е изключително полезен, като просто улеснява вашата работа.

Очакваме вашите мнения и коментари за инструмента!

Павлина Стаменова

Share Button
TAGS: , , , ,

18 Responses to “Проверка за класиране на сайт онлайн”

 1. Има и друга полезна програма – Free Monitor for Google. Много е лесна и удобна за използване 🙂

 2. pamir says:

  Да, и аз използвам тази програмка, но тя е за хора, които имат време да си направят труда да я инсталират и използват. А за тези, които нямат – проверката онлайн е идеалния вариант.

 3. Много е полезен тоя инструмент! Намалява главоблъсканиците определено!

 4. Торове says:

  Преди малко го пробвах и аз, имам добри впечатления, но дано да не дава бъгове 😉

 5. viki says:

  Здравейте!
  Имали значение колко често мога да ползвам инструмента за проверка на сайт онлайн.

 6. Viki, няма никакво знчение, ползвай го неограничено.

 7. Работи инструмента, така че ще го ползвам.

 8. Здравейте всички, и аз съм ползвал free monitor for google. Ефективна е само за google.com за българския гугъл съм си сложил неперсонализирано търсене за мозила. Проверявам всичко ръчно и поне знам че няма заблуди 🙂

 9. plasico says:

  Много интересен туул. Много бърз и спретнат.

 10. Работи да :).Наистина полезен, но не мисля че е абсолютно точен и въпреки това все пак ориентира.

  • pamir says:

   Здравей Деяне, няма как да не е точен, тъй като взима резултата от Гугъл. Ако имаш нещо конкретно в предвид, ще се радвам да споделиш.

 11. Здравейте! Може ли да пуснете една статия за това как може да си проверим беклинковете към нашия сайт. Ще е много полезна за всички начинаещи.

 12. Инструмента е много удобен и лесен за употреба! За съжаление много хора не са на ясно какво представлява оптимизацията на сайт и са склони да влагат средства в изработката, но не и оптимизацията му, което обезмисля инвестицията на първо място.

 13. Бижута says:

  Много полезен иструмент. Как може да се използва повече пъти дневно?

 14. Браво за създаването и поддръжката на този чудесен SEO инструмент! За тези, които са писали, че не показва правилно искам да обърна внимание, че позицията зависи от къде търсите, с какъв браузър, дали си логнат с Google акаунт, през кой дата център на Google минава търсенето и др.

 15. migg says:

  Доста полезен и добър инструмент, опрелено помага.
  Поздрави за създаването и поддръжката му!

  Може да хвърлите един поглед и на моят SEO инструмент:
  http://www.seoanalyzer.info 🙂 Ще се радвам, ако Ви бъде полезен

 16. Полезен е. И работи. Да, има малки разминавания с ръчните справки, но дава подредена информация.

 17. Павел says:

  И аз тествах част от инструментите и останах доволен… Но защо не се поддържа този сайт?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *