Нови контакти и полезни знания от конференцията Online Advertising 2017

Posted on 13.09.2017 in Без категория | by

И тази година организацията на Online Adverticing конференцията беше на много високо ниво. Лекторите бяха експерти от най-различни области, като сред тях имаше и доста чужденци.

Доказателство за големия интерес бяха и многото въпроси, които участниците задаваха след всяка една лекция. А между панелите беше създадена атмосфера, която предразполагаше за нови контакти между професионалистите. Организаторите се бяха погрижили не само за сериозната част, но и за това нещата да се случват леко и забавно, така че останахме с изключително много положителни емоции.

Едни от най-интересните за мен бяха лекциите на Васил Тошков и Огнян Младенов.

Васил Тошков представи идеята на Гугъл за развитие на търсачката, в която през последните години вече основна роля играе изкуственият интелект. В лекцията намерихме отговор на основни въпроси от рода на – в кои алгоритми вече се използва изкуствен интелект и как изкуственият интелект на Gооglе обработва сигналите, които събира.

Оказа се, че изкуственият интелект усложнява нещата толкова много, че дори инженерите на Gооglе вече на са наясно как работят голяма част от алгоритмите, тъй като те са създадени от самия изкуствен интелект. Стана ясно, че много нашумелия инструмент на Гугъл за отказване от връзки (disavow links) е бил създаден най-вече с цел събиране на информация за изкуствения интелект, но значението му в последно време за самата работа на търсачката е почти нищожно.

С благодарност към организаторите на конференцията направихме и едно кратко видео с някои интересни и по-емоционални моменти от събитието.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *