Новият алгоритъм на Гугъл ще санкционира сайтове с много реклама

Posted on 01.02.2012 in SEO новини | by

Наскоро Гугъл публикува известие за новия си алгоритъм „Page Layout“. Същността на този алгоритъм се изразява в това, че ще наказва сайтове, които имат твърде много реклами в горната част на началната страница. Една от причините за тази мярка е, както обясняват от търсачката, че са получили много жалби от недоволни потребители, които трудно достигат търсеното съдържание на страници, претрупани с реклама.

Новият алгоритъм няма да касае pop-up прозорци, а само рекламите с фиксирани позиции на сайта. Също така няма да засегне сайтове с реклами в рамките на нормалното, а само тези, които са претрупани с реклами, които правят трудно видимо съдържанието на сайта. Това са обикновено сайтове, които на началната си страница нямат почти никаква полезна информация.

Новият алгоритъм изисква внимание от страна на SEO оптимизаторите при вътрешната SEO оптимизация на сайтовете с оглед избягване на реклами в началото на сайта. Ако вашият сайт попада в тази категория и решите да поправите нещата, Гугъл разбира се обещава, че при следващото индексиране санкцията ще бъде отменена, но за това, естествено, трябва да се почака.

Share Button
TAGS: , , , , , ,

2 Responses to “Новият алгоритъм на Гугъл ще санкционира сайтове с много реклама”

  1. Полезно, ще преразгледам рекламите по моите сайтове и ще ги пооправя

  2. Бижута says:

    Ами така и трябва. Много хора правят сайтове, пускат по 1 новина на ден, но са затрупани от реклами, а това лично мен ме дразни много. Трябва малко чичо Г да поразчисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *