Коя търсачка ползвате?

Posted on 13.11.2012 in SEO новини | by

Безспорно отговорът на мнозинството в България ще бъде Google, имайки в предвид огромната му мощ що се отнася до хардуерни способности, както и точният алгоритъм, който ви позволява да намерите всякаква забутана информация в Интернет. Възможно ли е тогава въпреки постоянното развитие и подобрения Google да има някакви недостатъци?

Напълно възможно е, поне според млад български екип, занимаващ се със SEO, който създава през 2012 г. нова търсачка Napred.BG, твърдейки, че тя ще подобрява много от недостатъците на Google ще се отнася до usability.

За разлика от световният лидер, българската търсачка ще пренасочва своите потребители, когато техните заявки са ясни и е очевидно къде иска да влезе потребителят. Например при написване на „Facebook“ или „abv bg“ Napred.BG ще ви праща директно към заявените от вас сайтове, без да ви губи излишно времето с показване на резултати и реклами. След проучване на българския екип се установи, че 35% от всички заявки в Google.BG са с цел да се влезе в даден сайт, като това число ще продължава да набъбва.

Napred.BG е подходяща за начална страница, която не само ви пренасочва към желаните от вас сайтове, но ви позволява и да търсите чрез нея в най-популярните сайтове. Още повече, че за най-често търсените думи Napred.BG вади собствени, подбрани и описани резултати. Така например ако напишете „radio online“ ще получите на napred.bg/online-radio.html най-добрите и известни сайтове, където да можете да слушате свободно, а ако търсенето ви не е предвидено, като примерно „в кой университет да запиша право“, то просто ще попаднете в Google.BG със съответните му резултати, без нищо да губите. А за още по-бърз достъп до любимите ви сайтове, Napred.BG ви предлага и облак от търсенията ви.

Искате ли и вие да използвате едновременно както грамадния индекс на Google, така и удобният интерфейс на българската търсачка? Може би ще се замислите отново коя търсачка да ползвате в Интернет, защото си заслужава да изпробвате napred.bg.

Share Button

6 Responses to “Коя търсачка ползвате?”

  1. John says:

    Според мен най-добрата търсача си остава Google. Предлага най-много възможности и удобства 🙂

  2. Преди ползвах единствено гуугъл, но откакто на бял свят се появи напред.бг – ползвам само и единствено нея.

  3. Големи благодарности на Калин, че създаде тази търсачка. Трябва да има повече хора като него.

  4. Аз от скоро разбрах за търсачката напред. Много съм доволен от нея и я ползвам постоянно. Поздравления на създателя й!

  5. Виждам, че търсачката набира все по-голяма скорост. Точно така и трябва – българи сме и трябва да ползваме българското!

  6. Моник says:

    Разбира се че по добрата е Гугъл, но това че има хора опитващи се да направят нещо по различно при това Българско е чудесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *